Δωρεάν παράδοση με μεταφορική για αγορές άνω των 500€

Συχνές Ερωτήσεις

Γενικές Οδηγίες για τη σωστή χρήση και συντήρηση των προϊόντων.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση, παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Γενικά

Τρόποι πληρωμής

  • ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: Με μετρητά ή χρήση πιστωτικής κάρτας.
  • ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ: Σε ένα απο τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς.

    ΕΘΝΙΚΗ: GR5101103060000030644072297
    ALPHA:   GR3101409190919002002002112
    ΠΕΙΡΑΙΩΣGR5401711830006183138157414

    ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: Π. & Γ. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ Ο.Ε.

Έπιπλα με επένδυση

Πως πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός των υφασμάτων;

Ο καθαρισμός των υφασμάτων θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες και ανάλογα με τον τύπο του κάθε υφάσματος. Επικοινωνήστε με το κατάστημα προκειμένου να ενημερωθείτε για τον κατάλληλο τρόπο καθαρισμού του υφάσματός σας. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να απευθυνθείτε σε εξειδικευμένα συνεργεία που αναλαμβάνουν τον επιτόπιο καθαρισμό επενδεδυμένων επίπλων.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω την ηλεκτρική σκούπα;

Μπορείτε να καθαρίζετε τα υφάσματα με ηλεκτρική σκούπα, χρησιμοποιώντας το ειδικό εξάρτημα προκειμένου να αποφύγετε τη συσσώρευση σκόνης στις ίνες των υφασμάτων και στα υλικά της ταπετσαρίας. Αν οι επιφάνειες τους είναι ευαίσθητες, χρησιμοποιήστε μαλακή βούρτσα ή στεγνό πανί.

Τί γίνεται με τους λεκέδες στα υφάσματα;

Τυχόν λεκέδες σε υφάσματα θα πρέπει να αφαιρούνται όσο το δυνατόν συντομότερα για να διασφαλιστεί η καλή ποιότητα του καθαρισμού. Καθαρίστε με τη χρήση ενός μαλακού και ελαφρά βρεγμένου υφάσματος από ελαφρύ μείγμα νερού και σαπουνιού ή απλά μωρομάντηλα.

Τι κάνουμε όταν τα υφάσματα τσαλακωθούν.

Κατά την χρήση, τα υφάσματα μπορεί να τσαλακωθούν. Στην περίπτωση αυτή, μπορείτε να τα “στρώσετε” χρησιμοποιώντας σύστημα ατμού.

Αερισμός μαξιλαριών

Τα μαξιλάρια πλάτης ή καθίσματος θα πρέπει να αερίζονται και να τινάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτό βοηθάει στο φρεσκάρισμα των υλικών τους και στην επαναφορά των μαξιλαριών στο αρχικό τους σχήμα.

Κάποια πούπουλα άρχισαν να φαίνονται

Μαξιλάρια τα οποία περιέχουν πούπουλο στο γέμισμά τους, ενδέχεται να διαπεράσουν το ύφασμα του καλλύματος.

Νομίζω ότι χρεάζεται προσθήκη υλικού στο εσωτερικό των μαξιλαριών.

Αν με την πάροδο του χρόνου χρειάζεται προσθήκη υλικού στο εσωτερικό των μαξιλαριών, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κατάστημα ώστε να φροντίσουμε για το γέμισμά τους.

Θέλω να αλλάξω την φθαρμένη τους ταπετσαρία.

Τα συνθετικά δέρματα, ανάλογα με τις συνθήκες στις οποίες εκτίθονται, πολυμερίζονται και φθείρεται η επιφάνεια τους περίπου σε 3-5 χρόνια. Στην περίπτωση αυτή, μπορείτε να αλλάξετε την φθαρμένη τους ταπετσαρία.

Πώς αφαιρώ τους κόμπους χνουδιού;

Οι ίνες κάποιων υφασμάτων κατά τη χρήση τους, μπορεί να δημιουργήσουν κόμπους χνουδιού τους οποίους μπορείτε να αφαιρέσετε χρησιμοποιώντας αποχνουδωτές (κυκλοφορούν στο εμπόριο).

Πως αναναιώνω την αδιαβροχοποίηση στα υφάσματα;

Η αδιαβροχοποίηση στα υφάσματα είναι μια εξωτερική επεξεργασία η οποία με τη χρήση και τα πλυσίματα χάνει την αποτελεσματικότητά της. Μπορείτε να την ανανεώσετε απευθυνόμενοι στα εξειδικευμένα συνεργεία.

Άμεση έκθεση των υφασμάτων στο ηλιακό φως

Αποφύγετε την άμεση έκθεση των υφασμάτων στο ηλιακό φως ή την άμεση επαφή σε πηγή θερμότητας (σώματα καλοριφέρ, τζάκι, σόμπες, κ.τ.λ.) προκειμένου να τα προστατεύσετε από το ξεθώριασμα των χρωμάτων.

Πως ενυδατώνω τις δερμάτινες επιφάνειες;

Στις δερμάτινες επιφάνειες, φροντίστε να κρατάτε σε φυσιολογικά επίπεδα ενυδάτωσης, αλείφοντας τις με ειδικό γαλάκτωμα ενυδάτωσης δερμάτων.

Έπιπλα από ξύλο

Πως πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός των ξύλινων επίπλων

Τα ξύλινα έπιπλα θα πρέπει να καθαρίζονται μόνο με τη χρήση ενός μαλακού και πολύ ελαφρά βρεγμένου υφάσματος που στη συνέχεια σκουπίζουμε με στεγνό πανί. Τα όποια στιλβωτικά υγρά προσδίδουν προσωρινά γυαλάδα, αλλά μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω διαλυτικό ή αλκοολούχου υγρό;

Απαγορεύεται η επαφή οποιουδήποτε διαλυτικού και αλκοολούχου υγρού σε ξύλινες & λακαριστές επιφάνειες καθώς υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί η επιφάνεια τους.

Επαφή με αντικείμενα που έχουν υψηλή θερμοκρασία.

Μην τοποθετείτε επάνω στα έπιπλα αντικείμενα που έχουν υψηλή θερμοκρασία, γιατί μπορεί να βλάψουν την επιφάνεια τους.

Μπορώ να τοποθετήσω ένα έπιπλο κοντά σε πηγή θερμότητας;

Αποφύγετε την τοποθέτηση των επίπλων κοντά σε πηγή θερμότητας προκειμένου να προστατεύσετε το λούστρο ή την λάκα από την αλλοίωση του χρώματος και της υφής.

Άμεση έκθεση των επίπλων στο ηλιακό φως

Τα έπιπλα θα πρέπει να προστατεύονται από την απευθείας έκθεση στον ήλιο, ώστε να διατηρούν τα χρώματα και την γυαλάδα τους. Φροντίστε να κλείνετε τις κουρτίνες των δωματίων (τουλάχιστον όταν δεν βρίσκεστε στον χώρο).

Πως μπορώ να αποτρέψω τη δημιουργία μόνιμων σημαδιών;

Να αλλάζετε συχνά θέση στα διακοσμητικά ή άλλα αντικείμενα που ακουμπούν επάνω σε ξύλινες επιφάνειες, ειδικά κατά το πρώτο διάστημα της χρήσης τους, ώστε να αποτρέψουμε τη δημιουργία μόνιμων σημαδιών.

Τι κάνω όταν δω ίχνη νερού ή άλλου υγρού στην ξύλινες επιφάνειες;

Καθαρίζετε αμέσως τα ίχνη νερού ή άλλου υγρού με ένα μαλακό πανί από τις ξύλινες ή μελαμινικές επιφάνειες, καθ’ότι μπορεί να απορροφηθεί και να διογκωθούν οι επιφάνειες. Το ίδιο συμβαίνει και στα μεταλλικά στοιχεία όπου μπορεί να διαυρωθούν.

Τα ξύλινα έπιπλα είναι ανθεκτικά στο πολύ βάρος;

Μη φορτώνετε τα προϊόντα με υπερβολικό βάρος, γιατί υπάρχει κίνδυνος πτώσης ή ανατροπής τους.

Πως μετακινώ ένα έπιπλο;

Εάν θέλετε να μετακινήσετε ένα έπιπλο να το ανασηκώνετε. Μην το σύρετε γιατί υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστεί το έπιπλο ή το πάτωμά σας.

Πώς μετακινώ αντικείμενα που βρίσκονται πάνω στα έπιπλα;

Όταν μετακινείτε αντικείμενα που βρίσκονται επάνω στα έπιπλα, να τα ανασηκώνετε και να τα ακουμπάτε προσεκτικά, χωρίς να τα σύρετε. Η τοποθέτηση ειδικών αυτοκόλλητων προστατευτικών (τσοχάκια) κάτω από τα αντικείμενα και διακοσμητικά που τοποθετείτε πάνω στο κάθε έπιπλο είναι μια ενδεδειγμένη λύση για να αποφύγετε τις γρατζουνιές στις επιφάνειες των επίπλων.

Πια είναι η σωστή υγρασία του χώρου για τα μασίφ έπιπλα;

Η διατήρηση της υγρασίας του χώρου σε επίπεδα 25-35% είναι πολύ σημαντική για τα μασίφ έπιπλα καθώς αυτά είναι πολύ πιο ευαίσθητα σε αλλαγές της υγρασίας του χώρου και υπόκεινται πολύ μεγαλύτερες συστολές και διαστολές.

Είδα μια ρωγμή στην μασίφ επφάνεια του επίπλου.

Οι υπάρχουσες ρωγμές στις μασίφ επιφάνειες ή αυτές που ενδέχεται να δημιουργηθούν με την πάροδο του χρόνου αναδεικνύουν την φυσικότητα του μασίφ ξύλου και δεν αποτελούν ελάττωμα του προϊόντος